Nem sikerült bejutnia a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába Györe Lászlónak: a zentai teniszezőt a rajton a világranglista 95. helyezettje, az orosz Jevgenij Donszkoj győzte le 6:7 (5-7), 6:4, 6:1, 7:6 (7-5) arányban.

A két játékosnak ez volt a harmadik egymás elleni mérkőzése, s Donszkoj először nyert – tavaly Bázelban és két éve Budapesten a selejtezőben is Györe volt a jobb (7:6).

A melbourne-i találkozójuk első játszmájában egy-egy breaket láthattak a nézők mindkét oldalon, s így a szett a rövidítésben dőlt el, amely során Györe a harmadik játszmalabdát használta ki. A folytatásban Györe gyorsan elveszítette az adogatójátékát, de Donszkoj 4:2-es vezetésénél breakelt, azonban az orosz 5:4-nél a játszma során másodszor is elnyerte a szerbiai teniszező adogatójátékát, így egyenlített (6:4).

A szett ilyen módon történő elvesztése úgy tűnt, eléggé megviselte Györét, amit Donszkoj azonnal kihasznált, s 1:0-nál, majd 4:1-nél is breakelt, így nagyon simán, mindössze fél óra alatt nyerte meg 6:1-re a harmadik szettet.

A negyedik játszmában mindkét játékos magabiztosan adogatott, amit az is bizonyít, hogy a tizenkét játék alatt mindössze egy break-lehetőséget jegyzett fel a statisztika: 3:2-es vezetésénél Györének volt lehetősége elnyerni az orosz játékos adogatójátékát, de Donszkoj hárította a break-labdát. Ez a játszma is, csakúgy mint az első, a rövidítésben dőlt el, azonban ezúttal az orosz teniszező javára, aki a tie-break során 6:5-re vezetett, s akkor sikerült egy minibreaknek köszönhetően megnyernie a szettet és ezzel a mérkőzést is.

Fucsovics Márton bejutott a második fordulóba

Ami nem sikerült Györe Lászlónak, az összejött Fucsovics Mártonnak: a magyarországi teniszező bejutott a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába.

A világranglistán 38. magyar játékos kedden 3 óra 16 perces mérkőzésen, 4 szettben verte a 64. helyen álló spanyol Albert Ramost.

    Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Donszkoj (orosz)-Györe László 6:7 (5-7), 6:4, 6:1, 7:6 (7-5)
Fucsovics Márton-Albert Ramos (spanyol) 6:3, 6:4, 6:7 (5:7), 6:3