Jure Zubčić zadari lakos ellen bűnvádi feljelentést tettek, amiért a helyi községi tanács épületén a tavaly december elején ismeretlen elkövető által készített Ubi Srbina (gyilkold a szerbet) graffitit arra javította ki, hogy Ljubi Srbina (csókold a szerbet).

A férfi Facebook oldalán közölte, hogy a graffiti módosítása miatt kihallgatták a rendőrségen és bűnvádi feljelentést tettek ellene.

„Mások ingatlanának rongálása miatt tettek ellenem bűnvádi feljelentést a graffitihez hozzáírt Lj betű miatt és ma a rendőrségen is kihallgattak. Elismerem, hogy hozzáírtam, de nem hiszem, hogy ezzel megrongáltam volna az ingatlant. Ellenkezőleg! Megjavítottam azt” – írta Zubčić.

A férfi felszólította az ellene név nélkül feljelentést tevő személyt, hogy vállalja nevét, és megkérdezte tőle, hogy vajon a feljelentette-e ugyanígy azt is, aki az eredeti graffitit készítette.

„Nem tűröm a gyűlöletbeszédet, ezért javítottam ki a graffitit. Sokkal szebb szerelmes üzeneteket nézni, mint olyat, ami gyűlöletet szít” – mondta akkor Zubčić.