A hatodik Egy az ötmillióból elnevezésű tüntetés szombaton este hat órakor kezdődött a Bölcsészkar épülete előtt.

A tiltakozók sípolnak, transzparenseiken pedig olyan feliratok olvashatók, hogy „Ötmillióan vagyunk!”, „Mi a nép mellett állunk, nem pedig az egykori és jelenlegi tolvajok mellett”, „Állj fel Szerbia!”

Fél órával a tüntetés kezdete előtt, annak helyszínén megjelent Simo Spasić, a Koszovóban elrabolt és meggyilkolt személyek családtagjait tömörítő egyesület elnöke, aki egy, Oliver Ivanović fényképével ellátott transzparenst bontott ki, melyen az a szöveg volt olvasható, hogy „Hallgattatok, amikor börtönben volt, és most is hallgattok”.

Az N1 Televízió élőben közvetítette a tüntetést a Facebookon:

N1 Srbija

N1 Srbija was live.

A tüntetők tovább bővítették követeléseik listáját. A Szerbiai Rádió és Televízió (RTS) műsorában öt perc, a tüntetésnek szentelt műsoridőt kérnek, szorgalmazzák, hogy minden politikai szereplőnek azonos mértékű tájékoztatás járjon a közmédiumban, valamint követelik Oliver Ivanović gyilkosainak és a merénylet elrendelőinek, valamint a Milan Jovanović újságíró elleni támadók megbízóinak kézre kerítését.

A tiltakozók Nebojša Stefanović belügyminiszter, valamint Dragan Bujošević és Nenad Lj. Stefanović, az RTS vezérigazgatójának, illetve főszerkesztőjének lemondását is követelik.

A tüntetéssorozat december nyolcadikán az Elég volt a véres ingekből jelszóval vette kezdetét, miután brutálisan megverték Borko Stefanovićot, a Szerbiai Baloldal elnökét.

Nyitókép: N1 TV