Szerbia a boszniai Szerb Köztársaságnak őszinte barátja, megbízható partnere és erős támasza lesz – jelentette ki Aleksandar Vučić Szerbia köztársasági elnöke Belgrádban, a boszniai Szerb Köztársaság kormányfőjével, Radovan Viškovićtyal folytatott tárgyalása során.

„Szerbia a daytoni békeszerződést tiszteletben tartva, mindig támogatni fogja a Szerb Köztársaság infrastruktúra-fejlesztési és más projektumait, valamint a közös munkát, és ápolni fogja a közös kulturális és szellemi kapcsolatokat” – áll a szerb köztársasági elnök kabinetje által kiadott közleményben.

Vučić azt mondta, hogy a gazdasági fejlődés és a közös tervek érdekében a Szerb Köztársaságban, de Bosznia-Hercegovinában is legfontosabb dolog a béke és a stabilitás megőrzése. A szerb államfő sok sikert kívánt Viškovićnak áldozatos munkájához, mely meggyőződése szerint a Szerb Köztársaság számára fejlődést és jólétet fog eredményezni.

A közlemény szerint Vučić és Višković infrastrukturális és energetikai projektumokról is tárgyalt.

Višković kiemelte, hogy Vučić az első olyan szerb elnök, aki a szavakról a tettek mezejére lépett, mert betartva ígéretét különböző objektumok és infrastrukturális beruházások megvalósítását segítette a boszniai Szerb Köztársaságban, de a Bosznia-hercegovinai Föderációban is.

A boszniai szerbek kormányfője köszönetet mondott Szerbia segítségéért, s azt mondta, örül Szerbia sikereinek, mert „egy erős Szerbia a boszniai Szerb Köztársaság számára is erős támasz” – áll a közleményben.

Nyitókép: Tanjug / Dimitrije Goll