Matt Dillon amerikai színész lesz a díszvendége az Emir Kusturica szerb rendező által megálmodott Kustendorf szerbiai film- és zenei fesztiválnak, amely pénteken kezdődik.

A tizenkettedik Kustendorf fesztiválon 21 film verseng a legfőbb díjakért, vagyis az Arany-, az Ezüst- és a Bronztojásért.
Az alkotások Szerbiából, Bosznia-Hercegovinából, Macedóniából, Svájcból, Ausztráliából, Norvégiából, Lengyelországból, Oroszországból, Izraelből, Franciaországból, Németországból, Iránból, Mexikóból, Spanyolországból, Törökországból és a Fülöp-szigetekről érkeznek.
A rendezvényt Emir Kusturica dokumentumfilmje, a Pepe, egy emelkedett élet nyitja meg, amelyet a szerb rendező José „Pepe” Mujica egykori uruguayi elnökről készített.
A Mokra Gora hegységben, Szerbia és Bosznia-Hercegovina határán felépített faluban szervezett fesztivál zenei programjában helyet kap a blues, a rap, valamint a klasszikus zene is.

Január végén Johnny Depp pedig Belgrádban forgatja Minamata című filmjét. A színész heteket tölt majd a szerb fővárosban, amelynek központjában, egy luxusszállodában lakik majd. Vele érkeznek majd testőrei is, akik a rajongóktól védik majd a színészt. Szerbia után Depp Montenegróban, Tivatban folytatja a munkát.