Amióta a biztonsági kamerák által rögzített felvételekből kiderült, hogy a szabadkai, egészen pontosan csantavéri születésű Dér Csaba ölte meg hidegvérűen szombaton reggel a harminchét éves Nebojša Markovićot, a szerb rendőrség nagy erőkkel keresi az 1980-ban született elkövetőt. A Blic értesülései szerint eddig már több személyt hallgattak ki, akiknek egy része korábban kapcsolatban állt a tettessel, de olyanok is vannak, akik a lelőtt Marković családtagjainak az ismerősei.

A biztonsági kamerák által rögzített felvételen jól látszik, hogy amíg Marković az autó csomagatartójából kivett babakocsit szereli össze, megállt a közelében egy fehér személygépkocsi. Az autóból a fehér kabátban levő Dér szállt ki, akinek egyik kezében egy táska volt. Amikor odaért Markovićhoz, rámosolygott, s a táskából elővett egy pisztolyt, s az utca közepén többször fejbe és mellkason lőtte az áldozatot, aki azonnal életét vesztette, a tettes pedig visszaült az autó anyósülésére és elhagyta a helyszínt.

 

A Blic nem hivatalos értesülései szerint a gyilkosság közvetlenül az a ház mellett történt, amelyben a Partizan korábbi kosárlabdázója, Vukašin Avdalović lakik, akinek az udvarban található autójára tavaly bombát dobtak. A szerb tájékoztatási eszközök már akkor azt írták, hogy nem Avdalović gépkocsija volt a célpont, hanem Aleksandar Š.-é, de az elkövető hibázott.

Nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal is Aleksandar Š., a Pink Panther bűnszövetkezet tagja volt a célpont, nem pedig a sógora, Nebojša Marković.

Dér Csaba neve ismerősen csenghet a Szabad Magyar Szó olvasóinak, ugyanis korábban már írtunk róla. Akkor azért került a hírekbe, mert  szarajevói rendőrség őrizetbe vette őt és a bari Marko Gojčevićet. A gyanúsítottak a kihallgatásuk során beismerték, hogy azért érkeztek a bosnyák fővárosba, hogy megöljenek valakit, de egyelőre nem árulták el, sem azt, hogy ki a megbízójuk, sem azt, hogy kit kellett volna eltenniük láb alól. A nyomozószervek szerint Gojčević és Dér a Naser Keljmendi és a zimonyi klán bűnszövetkezettel állnak kapcsolatban. Mindkettőjüknél automata fegyvereket talált a rendőrség.

Belgrádi gyilkosság: Szabadkai magyar férfit keres a rendőrség

A Szerbiai Belügyminisztérium munkatársainak nagyon rövid időn belül sikerült azonosítaniuk azt a férfit, aki szombaton délelőtt, fényes nappal Belgrádban több lövéssel megölte a harminchét éves Nebojša Markovićot, akit sokan úgy ismertek, mint Aleksandar Š.-nek, a Pink Panther bűnszövetkezet tagjának a sógorát.

Dér Csaba 2004-ben beismerte, hogy ő ölte meg Branislav Jelačić bűnözőt. A gyilkosságot az újvidéki kábítószer piacon történt vita előzte meg. Dér 2004. május 11-én a Marina étteremben, négy lövéssel ölte meg Jelačićot. A jegyzőkönyvek szerint a csantavéri férfi bement az étterembe, odasétált Jelačić mellé, egy kék zacskóból kivette a fegyvert, lelőtte a bűnözőt, majd kisétált, felült a kerékpárjára és eltűnt.