Hivatalosan is szeméremsértéssel, szexuális zaklatással és garázdasággal vádolják Kevin Spacey-t – derült ki hétfőn a Massachusetts állambeli Nantucket bíróságán, írja a 168 óra.

A #metoo kampány alatt többször szexuális zaklatással vádolt színész, a Közönséges bűnözők és az Amerikai szépség főszereplője ellen egy bostoni televíziós hírolvasó, Heather Unruh tett hivatalosan is feljelentést, amiért állítása szerint a színész még 2016. július 7-én egy nantucketi étteremben, a Club Carban leitatta, majd molesztálta a 18 éves fiát. A fiú – aki 23 évesnek hazudta magát – pincérsegédként dolgozott a Club Carban, amikor találkozott a színésszel. Spacey több italt vett az áldozatának, a pénisze méretével dicsekedett előtte, és megpróbálta rávenni, hogy menjen el vele a közeli házába.

A kétszeres Oscar-díjas színész egyébként eredetileg nem akart megjelenni a bíróság előtt, arra hivatkozva, hogy nem az amerikai szövetségi állam lakója, de a bíró a kérvénynek nem adott helyt, így feltűnt ügyvédje oldalán az előtárgyalási napján. Ha bűnösnek találják, akár öt év letöltendő börtönt is kaphat, a számtalan szexuális vád miatt kiírták a Kártyavár című nagy sikerű sorozatból is.

Az előtárgyalás napján a fél amerikai és világsajtó megjelent a nantucketi bíróság épülete előtt, amely mindössze öt percnyi autóútra fekszik a Club Cartól. Az az ügyész azzal indított, hogy felszólította a bírót, adjon ki távoltartási végzést, hogy a színész ne léphessen kapcsolatba a vádlójával és a családjától. A bíró ennek helyt adott, maga Spacey pedig bólintással nyugtázta a döntést. A néha megszeppentnek tűnő színész néha ügyvédeivel, Alan Jacksonnal és Juliane Ballirovan pár szót váltva, összekulcsolt kezekkel állta végig a rövid tárgyalást. Arról nem nyilatkozott, hogy bűnösnek vallja-.e magát vagy sem, gyorsan a kocsihoz sétált és elhajtott. Egyetlen feléje kiáltott újságírói kérdésre sem válaszolt., korábbi jelzései szerint ártatlannak fogja vallani magát.

Spacey-t először egy pályatársa, Anthony Rapp színész vádolta meg szexuális zaklatással 2017 októberében egy Buzzfeed-nek adott interjúban. Állítása szerint Spacey egy ágyra kényszerítette és ráfeküdt még 1986-ban egy buli után. Spacey akkor 27, Rapp viszont csak 14 éves volt.

Fotó: Gettyimages