A biztonsági kamerák rögzítették azt a gyilkosságot, amelyik szombaton délelőtt, fényes nappal történt a szerb fővárosban. Mint arról a Szabad Magyar Szó is beszámolt, Belgrádban eddig ismeretlen tettes megölte a harminchét éves Nebojša Markovićot, akit sokan úgy ismertek, mint Aleksandar Š.-nek, a Pink Panther bűnszövetkezet tagjának a sógorát.

A felvételen jól látszik, hogy amíg Marković az autó csomagatartójából kivett babakocsit szereli össze, megállt a közelében egy fehér személygépkocsi. Az autóból egy fehér kabátban levő férfi szállt ki, egyik kezében egy táska volt. Amikor odaért Markovićhoz, rámosolygott, s a táskából elővett egy pisztolyt, s az utca közepén többször fejbe és mellkason lőtte az áldozatot, aki azonnal életét vesztette, a tettes pedig visszaült az autó anyósülésére és elhagyta a helyszínt.

A Blic nem hivatalos értesülései szerint a gyilkosság közvetlenül az a ház mellett történt, amelyben a Partizan korábbi kosárlabdázója, Vukašin Avdalović lakik, akinek az udvarban található autójára tavaly bombát dobtak. A szerb tájékoztatási eszközök már akkor azt írták, hogy nem Avdalović gépkocsija volt a célpont, hanem Aleksandar Š.-é, de az elkövető hibázott.

Figyelem, a felvétel egyesek számára felkavaró lehet!