A német világbajnok öt évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet, megmentője most beszélt a részletekről – írja cikkében a HVG.hu.

Michael Schumachernek szerencséje volt – nyilatkozta az öt évvel ezelőtti baleset utáni mentést vezető Stephane Bozon a német Focus című lapnak. Schumacher a francia Meribel sípályáin szenvedett balesetet, amikor két pálya közötti szakaszon síelve egy sziklának ütközött, és elbukva életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A hétszeres világbajnok kómába esett, állapotáról azóta nagyon keveset tudni.

„Láttam azt a követ, aminek Schumacher nekiment, és azt is, amibe a fejét beütötte” – nyilatkozta Bozon. Azt mondja, azokban a napokban nagyon kevés hó esett, így alig fedte valami a köveket, de már pont észrevehetetlenek voltak. Emiatt szenvedhetett balesetet a Forma 1-es pilóta. Bozon szerint ha több hó esik, Schumacher simán átsiklik az első sziklán. A pilóta a balesetkor a pályán kívül síelt.

Bozon felidézte, hogy amikor a balesetről értesült, azonnal mentőhelikoptert küldött – világos volt, hogy súlyos balesetről van szó -, ám miután a baleset egy sziklás lejtőn történt, a helyszínt nehéz volt megközelíteni és a sérültet elszállítani. A helikopter perceken belül odaért, Schumachert először Moutiers-be szállították, hogy az állapotát stabilizálják, onnan vitték a Grenoble-i kórházba.