Legkésőbb február elejétől minden polgár ingyen utazhat a jagodinai városi autóbuszokon – jelentette ki Dragan Marković Palma, a községi képviselő-testület elnöke.

„Az elmúlt tizennégy évben is ingyen utazhattak a diákok, az egyetemisták és a nyugdíjasok. Január végétől, vagy február elejétől viszont Jagodinán minden polgár ingyen utazhat. Ez a világon egyedülálló dolog!” – mondta Marković.

A képviselő-testület elnöke kiemelte, hogy a jagodinai városi autóbuszokon nem kell felmutatni sem a hónapos jegyet, sem a személyi igazolványt és azt üzente a többi község polgárainak, akik már régen buszoztak, hogy menjenek el Jagodinára furikázni és tekintsék meg a környékbeli falvakat.

Dragan Marković Palma a hagyományos újév előtt fogadáson beszélt az ingyenes autóbuszjáratokról, és azt mondta, hogy ennek legnagyobb hasznát majd az intézményekben és vállalatokban dolgozó alkalmazottak és munkaadóik veszik majd.

Arra a kérdésre, hogy honnan lesz pénz üzemeltetni az ingyenes járatokat, Palma azt felelte, hogy Jagodina az egyetlen szerbiai város, ahol a városi tanács tagjai nem kapnak fizetést, ebből pedig évente tizennyolc millió dinárt spórolnak meg, de a községnek más megtakarításai is vannak.