Pénteken a zentai Művelődési Házban átadták Zenta község legjobb sportolóinak járó elismeréseket. Az olimpiai sportágak esetében a felnőttek között Sóti Csilla atléta, valamint Sabo Sebastian úszó érdemelték ki az elismerést, a nem olimpiai sportág versenyzői közül pedig a kick-boxos Halasi Éva és a savatés Kaszás Dávid végzett az első helyen.

A legjobb edzőnek járó díjat Zörgő László, a birkózók trénere érdemelte ki. A legjobb egyesületnek járó cím is a birkózóké lett, az életműdíjat pedig Táborosi László kapta.

Zenta legjobbjai, olimpiai sportágak, fiatalabb serdülők: Bácsi Virág (atlétika) és Berkec Dejan (birkózás). Serdülők: Világos Adrianna (atlétika) és Nebojša Ivić (atlétika). Kadétok: Nagy Mélykúti Elizabetta (kajak) és Mario Vuković (birkózás). Ifik: Barta Éva (kajak) és Katona Ádám (birkózás). Fiatal felnőttek: Fenyvesi Abigél és Subotić Marko (mindketten kajak). Felnőttek: Sóti Csilla (atlétika) és Szabó Szebasztián (úszás).

Az életműdíjas Táborosi László

Nem olimpiai sportágak, serdülők: Blaskó Zsanett (kick-box) és Kincses Kristóf (sakk). Kadétok: Sarnyai Dániel (kick-box). Fiatal felnőttek: Kéri Valentina (kick-box). Felnőttek: Bajić Halasi Éva (kick-box) és Kaszás Dávid (savate).

A legjobb klub: Zenta Birkózóklub.

A legjobb kis létszámú csapat: kajak K-4, fiatalabb serdülők.

A legjobb csapat: Zenta Labdarúgóklub.

Életműdíj: Táborosi László (atlétika).

A legjobb edző: Zörgő László (birkózás).

Különdíjak: Nemanja Nikolić (a Chicago Fire játékosa), Nemes Viktor (vb-bronzérmes birkózó), Györe László (a szerbiai Davis-kupa válogatott tagja).

Nyitóképünkön Sabo Sebastian úszó látható.