Habár sokan arra számítottak, hogy a belgrádi tüntetéseken hétről hétre kevesebben jelennek majd meg, egyelőre ennek az ellenkezője látszik megvalósulni, ugyanis szombaton 18 órától a szerb fővárosban a több tízezer ember tüntetett. A fővárosi tájékoztatási eszközök szerint a december 29-ei megmozduláson résztvevők többen voltak, mint egy héttel ezelőtt, amikor a szervezők 35-40 ezerre, Nebojša Stefanović belügyminiszter pedig mintegy 4200-ra becsülte a tüntetők számát.

Szerbia polgárainak ez volt a negyedik tiltakozó sétája: a tömeg a Bölcsészettudományi Kar előtt gyülekezett, ahol Branislav Trifunović színész, még mielőtt bemutatta volna a szombat esti felszólalókat, üdvözölte a fővárosi lakosokat, s azt üzente a belügyminiszternek, hogy olyan sokan vannak, mint a városi tömegközlekedési eszközökön, valamint, hogy egy négyzetméteren nyolc tüntető tartózkodik.

– Ha valaki kérdezi, ki szervezte ezt a tüntetést, mondjátok azt, hogy Aleksandar Vučić, ugyanis, ha ő nem lenne, mi sem jöttünk volna össze ilyen szép számban – mondta Trifunović.

A tüntetés szervezői az eddigi követeléseikhez még egyet hozzáadtak. Azon kívül, hogy követelik Oliver Ivanović meggyilkolásának a felderítését, valamint, hogy hozzák nyilvánosságra kiknek a megbízásából támadnak meg Szerbiában újságírókat és ellenzékieket, valamint hogy az ellenzéknek járjon öt perc a Szerbiai Rádió és Televízió esti híradójában, a tiltakozók követelik Nebojša Stefanovićnak, Szerbia belügyminiszterének a leváltását.

Srđan Škoro újságíró a „jó estét kívánok a felébredt népnek” szavakkal üdvözölte a jelenlevőket, valamint kiemelte, hogy életünk folyamán már különféle hatalmakat láttunk, de ilyen lopókra, mint ami most van, senki nem emlékszik.

– Aleksandar Vučić, azt ígérted, hogy meghallgatod majd a népet, de nem látunk itt téged. Az elnök nem jelenik meg olyan helyen, ahol normális emberek vannak. Elfoglaltad az összes intézményt ebben az országban, s mindenhová odaültetted a „barbárjaidat”. Megtetted a hadügyminisztérium élére Vulint, hogy ő irányítsa a katonaságot, miközben ő alkalmatlan volt a katonai szolgálatra. A tisztek most ennek az alkotásnak kénytelenek tisztelegni. Mondja meg valaki, van-e még egy ország, ahol az egészségügyi minisztert „halálorvosnak” nevezik – mondta Škoro.

A néppel vagyunk, nem pedig a jelenlegi és korábbi lopókkal!

A tüntetők sípokat fújnak, és „Ötmilliónyian vagyunk”, „Elég a hazugságokból, a nyugdíjasok éhesek”, „Sétálok, mert nem akarok elmenni” feliratú transzparenseket tartanak.

Mint ismeretes, az első tüntetést december 8-án tartották meg Belgrádban, amelyet a kruševaci tüntetést előzte meg: mindkét esetben a Borko Stefanović elleni erőszakos cselekedet ellen tüntettek az összegyűltek. A politikust, Boban Jovanovićtyal és Marko Dimićtyel együtt november végén brutálisan bántalmazták a Szövetség Szerbiáért által rendezett politikai fórumon.