Dr. Jovana Stojkovićot, a szerbiai Oltásellenes Mozgalom vezetőjét 75 ezer dinárra büntette a nagybecskereki Alapbíróság, mert sértegette dr. Tomislava Stevanović orvost, aki emiatt petíciót indított a nő ellen, mert sarlatánnak tartja.

Orvosok egy csoportja és 270 szülő tett feljelentést a belgrádi Első Alapbíróságon pánikkeltés és a rend megzavarása miatt 43 személy ellen, akik az oltásellenes mozgalom tagjai.

A nagybecskereki Dr. Tomislav Stevanović a belgrádi Vladimir Cimermannal együtt az oltásellenes mozgalom ellen harcolnak. Stevanović elmondta, kénytelenek voltak megtenni ezt a lépést, mert csak így lehet azoknak az útját állni, akik pánikot és félelmet keltenek az emberekben, és így pedig veszélyeztetik az egész nemzet egészségét.

Dr. Jovana Stojković azért állt bíróság elé, mert januárban Stevanovićot bolondnak, pszichiátriai esetnek nevezett, Stevanović ezért perelt, írja a Blic.

Jovana Stojković a NoVa Oltásellenes Egyesület elnöke már elhíresült kemény kijelentései miatt. Először a Dveri tagjaként tűnt fel, majd megalapította saját mozgalmát. Stojković nem csak az oltásellenes megmozdulásairól ismert, de az emberi jogok és a melegek jogai kapcsán tett kijelentései és támadásai miatt is.

Ezt az esetet megelőzően Stojković ellen már 12 orvos is feljelentést tett pánikkeltés miatt. Ők kérvényezték az Orvosi Kamarától azt is, hogy vonják meg tőle az orvosi licenszét is, mert ilyen kijelentések mellett nem érdemli meg, hogy pszichiáterként dolgozzon. Beszédét, amelyet néhány hónappal ezelőtt Montenegróban mondott, eltávolították a Youtube-ról gyűlöletkeltő tartalma miatt.