Verik az országgyűlési képviselőket – mondta szinte sírva Szél Bernadett, akit erőszakkal vittek ki az MTVA épületéből hétfőn reggel, írja a 444.hu. Rendőrök léptek oda Szélhez, azt kérdezték tőle, tudnak-e segíteni. „Feljelentést szeretnék tenni” – mondta erre Hadházy.

Szél Bernadett ismét elmondta, hogy csak egy 5 pontos petíciót akartak beolvasni. „Nem balhét akartunk, nem provokáltunk senkit” – mondta Szél. 

Vasárnap a túlóratörvény elleni eddigi legnagyobb tüntetés zajlott Budapesten, a hivatalos tüntetés lezárása után több ezren vonultak át, javarészt gyalog, az MTVA székházához Óbudára. Kilenckor parlamenti képviselők mentek be az épületbe, hogy beolvastassák követeléseiket.  A tizenhárom ellenzéki képviselő a közmédia székházában töltötték az éjszakát. A petíciót beolvastatni nem sikerült.  Reggel hatra a sminkszobáig jutottak.

Az élő adást adó studiót fegyveres biztonsági őrök védik. 

Ujhelyi István és Szanyi Tibor EP-képviselő is megérkeztek reggelre az MTVA székházába a késő este óta ott lévő országgyűlési képviselők mellé, akikkel még mindig nem egyeztetett a biztonsági őrökön kívül senki.

Közben reggel elindult az M1 élő műsorfolyama, a reggel hatos Híradó vezető híre nem az volt, hogy 13 ellenzéki képviselő éjszakázott az épületükben, hanem, hogy „a bevándorláspárti erők tüntetésekkel helyezték nyomás alá a kormányokat Európa-szerte.” A Híradóban pár másodpercig foglalkoztak a vasárnapi tüntetésekkel, arról egy szó sem volt, hogy ellenzékiek lennének az épületben.

Szél Bernadett élőben közvetítette tegnap este, ahogyan a biztonsági őrök leteperik Hadházyt.

Folytatjuk!

Posted by Szél Bernadett on Sunday, December 16, 2018

Fél hét után Szanyi Tibor bejelentést tett a rendőrségen, hogy fegyveres biztonsági őrök korlátozzák a képviselőket szabad mozgásukban az MTVA épületét. Ujhelyi elmondása szerint a bejelentésüket regisztrálták, egyelőre érdemi intézkedésnek nyomát nem látták.

Hadházy Ákos elmondta, hogy korábban időpontot kért a közmédia igazgatójától, de Papp Dániel azzal utasította el a független országgyűlési képviselő kérését, hogy nem ér rá, kérdezzen írásban.

A képviselők útjába állított biztonsági őrök, akiknek amúgy túlórázniuk kellett, olyan indokkal állják el az irodák felé vezető utat, hogy „csúszós a lépcső.”

Hadházy Ákos erre a lépcsőkorlátján, kívülről mászott fel az emeletre.  Miután felmászott, dulakodás kezdődött. Három-négy fegyveres biztonsági őr taszította le az emeltről, majd vitte földre Hadházyt. Ezután Hadházyt erőszakkal kivitte az épület aulájába 4-5 biztonsági őr.

A Hadházy Ákos után siető Szél Bernadettet is erőszakkal kidobták.

A közmédia nem csak a műsorában, de a Híradó honlapján sem tartja elég fontosnak, hogy az ellenzéki képviselők jelenlétét.

Fotó: Bődey János / Index