Forgalommal szemben közlekedett egy autós szombat hajnalban az M3-as autópálya zuglói bevezető szakaszán, a szabálytalanul haladó jármű a Laky Adolf utcánál összeütközött egy másik személygépkocsival – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság délelőtt az MTI megkeresésére.

A közlemény szerint a balesetben egy ember súlyos, két másik könnyebb sérülést szenvedett.

Egyre gyakrabban hallani olyan híreket, hogy autósok a forgalommal szemben száguldoznak. Hétfőn Törökországban kameráztak le egy ámokfutót, aki kilométereken át rettegésben tartotta a közlekedés többi résztvevőjét, szerencsére az incidensben senki sem sérült meg:

Három kilométeren át vezetett a forgalommal szemben (Videóval)

A törökországi Manisában egy autós közel három kilométeren keresztül a szembejövő sávban vezetett – számolt be a közlekedési vétségről az N1 Televízió. A gépjárművezető – akinek nem fedték fel személyazonosságát – Manisa község Yunusemre nevű kerületében egy kerülő úton hajtott a forgalommal szemben, ezzel pedig saját és mások életét is veszélyeztette.

A tavasszal Görögországban egy idős férfi negyven kilométeren keresztül ment szembe a forgalommal:

Autópályán negyven kilométeren át szemben a forgalommal

A görög rendőrség őrizetbe vette azt a nyolcvanéves férfit, aki az autópályán mintegy 40 kilométeren át szembe ment a forgalommal, aztán nekihajtott annak a rendőrautónak, amelyik megpróbálta őt megállítani. A görög rendőrség közleményéből kiderül, hogy a férfi éjjel a Halkidi-félszigeten levő Portaria falunál csatlakozott az autópályára, s Szaloniki irányába vette meg az irányt, szemben a forgalommal, s nem mellékesen, mintegy 100 km/h-val közlekedett.

Szerbiában idén több ilyen incidens is történt. Májusban a Belgrád–Šid autópályán életét vesztette az a sofőr, aki a forgalommal szemben közlekedett és frontálisan összeütközött egy másik személygépkocsival. A balesetben hat további személy sérült meg:

Belgrád: Forgalommal szemben az autópályán, egy ember meghalt

Egy ember életét veszítette, hat pedig megsérült abban a közlekedési balesetben amely éjjel egy órakor történt a Belgrád-Šid autópályán. A szerencsétlenséget az az autós okozta, aki a Genex torony közelében a forgalommal szemben közlekedett az autópályán, vagyis Šid felé, s frontálisan ütközött egy személygépkocsival.

Februárban a rendőrök erőszakos vezetés vádjával tartóztattak le egy negyvenéves férfit, aki Belgrádban a Branko-hídon ment szembe a forgalommal:

Letartóztattak egy forgalommal szemben közlekedő sofőrt Belgrádban

Erőszakos vezetés vádjával tartóztattak le a rendőrök egy negyvenéves belgrádi férfit – közölte a szerb Belügyminisztérium. „A vádlott pénteken a Branko hídon Ford Ranger típusú járművével behajtott a szembejövő sávba, de nem sokkal azután a közlekedési rendőrök megállították” – áll a minisztérium közleményében. A férfit őrizetbe vették és sürgősségi eljárásban a szabálysértési bíróság elé állították.

Tavaly májusban egy 61 éves részeg autós száguldozott az autópályán a forgalommal szemben, a rendőröknek Bácsfeketehegy közelében sikerült őt megállítaniuk:

Részegen az autóúton, forgalommal szemben

A Szabadka-Belgrád autóúton forgalommal szemben vezetett részegen a 61 éves M. S., a rendőrségnek Bácsfeketehegy környékén sikerült megállítania a férfit, aki Szabadka irányába tartott, írja vasárnapi közleményében a rendőrség. A közlemény nem tér ki arra, hogy hány kilométert vezetett így a részeg sofőr, az viszont tudható, hogy a mért véralkoholszintje három ezrelék körüli volt.

A nyitóképen elszállítanak egy összetört autót, miután az M3-as autópálya bevezető szakaszán, a Pongrác úti felüljáró közelében áttért a szemközti sávba, és összeütközött egy másik személygépkocsival 2018. december 15-én. Fotó: MTI / Mihádák Zoltán