Jövő év elejétől hatályba lépnek a mikrobuszokkal fuvarozó sofőrökre vonatkozó új előírások, amelyek újabb követelményeket állítanak az érintettek elé. Ezek közül egyet, legalábbis a mikrobuszvezetők állítása szerint, képtelenek teljesíteni. Az új törvény értelmében ugyanis az érintett személyeknek D1-es kategóriájú jogosítványuk kell, hogy legyen, erre viszont Szerbiában mindössze egy helyen lehet levizsgázni.

Branislav Rašić, a mikrobuszokkal utasszállítást végzők egyesületének ügyvédje szerint ügyfeleinek egyrészt túl rövid idő áll a rendelkezésére, hogy eleget tegyenek ennek a követelménynek, másrészt ilyen jellegű gépjárművezetői vizsgát az ország területén, egyetlen egy óbecsei iskolában rendeznek.

Az ügyvéd szerint képtelenség, hogy 90 nap alatt 600–700 sofőr megszerezze ezt az engedélyt.

Az ügyvéd a belgrádi Novosti napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy az ügy kapcsán levelet intéztek a Közlekedési Minisztériumhoz, hogy választ kapjanak az ezzel kapcsolatos kérdéseikre, ezt követően pedig meglátják, hogy miképpen is lépnek tovább.

A mikrobuszsofőröknek az új törvény értelmében tachográfot is be kell építeniük a járművükbe, és más feltételeknek is eleget kell tenniük. Így abban az esetben vezethetik ezeket a járműveket, amennyiben ez hosszabb 7 méternél, vagy pedig 25 ezer eurónál többe került. Amennyiben nem tesznek eleget ezeknek a feltételeknek, akkor a 7+1, illetve a 8+1 személyes járművek vezetéséhez D1 kategóriás jogosítványra van szükségük. A mikrobuszokkal utasszállítást végzők egyesületének tagjai szerint a törvény szerzői teljes egészében megfeledkeztek a 6+1 személyes gépjárművekről, s az sem logikus, hogy a kérdéses jármű nem lehet 5 évesnél idősebb.

Az egyesület tagjai szerint mindenképpen rendezni kell ezt a kérdést, s mindenképpen szükségesek bizonyos kritériumok, amelyeknek meg kell, hogy feleljenek, viszont a törvényhozóknak a jelenleg fennálló helyzetüket is figyelembe kellene venniük – állítják.

Az érintettek szerint a törvényhozóknak azzal is tisztában kell lenniük, hogy a D kategóriás jogosítvány megszerzéséhez a C- kategóriás vizsgát is le kell tenniük, s ugyanez a helyzet a D1 -es engedéllyel is, amelynek a birtoklásához a C1, illetve a C kategóriás jogosítvány is kell.

A D1-es gépjárművezetői engedély megszerzése 38 ezer dinárba kerül.

Szerbiában a mikrobuszokkal történő személyszállítás három éve tilos, múlt év februárban pedig új törvénymódosítás is életbe lépett, amely súlyosabb büntetést, a járművek elkobozását is kilátásba helyezte. A mikrobusz-tulajdonosok a minisztérium munkatársaival folytatott egyeztetések során azt is megállapították, hogy a jelenleg hatályos törvény szerint dolgozhatnak, azonban a meglévő tevékenységi körükön változtatniuk kell. Ekkor a abban is megállapodtak a minisztérium képviselőivel, hogy a törvény legközelebbi módosításakor,, az elvégzett elemzések és közviták után, a jogszabály már tartalmazni fogja az 6-9 személyes autókkal történő utasszállítás lehetőségét és annak módját, hogy az ilyen autók tulajdonosai milyen módon vehetnek részt a közúti forgalomban történő személyszállításban.