„Ki az Ekstraklasa elmúlt évtizedének legjobb játékosa? Megtisztelő, hogy rám is lehet szavazni!” – írta ki közösségi oldalán a zentai Nemanja Nikolić, a Chicago Fire játékosa – közölte a Nemzeti Sport.

A harminc éves csatár bekerült a Telewizja Polska válogatásába, a lengyel közszolgálati televízió weboldalán tizenöt név közül kell kiválasztani az elmúlt évtized legjobbját.

Ki az Ekstraklasa elmúlt évtizedének legjobb játékosa? Megtisztelő, hogy rám is lehet szavazni! Who was the best in…

Posted by Nikolics Nemanja official on Thursday, December 13, 2018

Nikolić 2015 júniusában igazolt a Legiába, ahol első szezonjában 28 találattal gólkirály lett, csapatát pedig bajnoki aranyéremhez és kupaelsőséghez segítette. A következő idényben csak fél évet maradt, akkor 19 bajnokin tizenkétszer volt eredményes.

Rajta kívül még olyan nevek szerepelnek a listán többek között, mint a Bayern München csatára, Robert Lewandowski (aki 2008 és 2010 között a Lech Poznanal szintén bajnok, kupagyőztes és gólkirály volt), a Zalaegerszegről is ismert lett válogatott támadó, Artjoms Rudnevs, vagy a Wisla Kraków egykori, a Lyon jelenlegi középső védője, a brazil Marcelo.

A jelenlegi állás (péntek, 10 óra) alapján Nemanja Nikolić fölényesen vezet, ugyanis az összes szavazatnak valamivel kevesebb mint felét, 48 százalékát kapta. A második helyezett Robert Lewandowskira a szavazatok 8,6 százaléka érkezett.