A zentai Sőregi Anna után az óbecsei Fokos együttes (Cseszák Zsombor, Szabó András, Szerda Balázs, Csonka Balázs, Jovánovity Péter) is bejutott a Fölszállott a páva Döntők döntője nevet viselő műsor fináléjába, amelyet december 21-én rendeznek meg. A Fokos zenekar a nézői szavazatoknak köszönhetően jutott be a döntőbe.

Az együttesről készült kisfilm ide kattintva érhető el.

Az első középdöntőt december 7-én, a másodikat pedig 14-én rendezték meg. A négy elődöntőből a középdöntőbe huszonnégy produkció jutott be, s ott tizenkettes csoportokban küzdöttek a döntőbe jutásért. A nézők a szavazataikkal a kategóriák legjobbjait, azaz négy produkciót juttattak tovább, a zsűri viszont már csak egy szabadkártyát osztott ki a kieső helyen lévők között.

A zentai Sőregi Anna bejutott a Döntők döntőjébe!

Már biztosan lesz Vajdaságnak képviselője a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató című műsor Döntők döntőjének elnevezett sorozatában: a zentai Sőregi Anna és társa, az őt furulyán kísérő Komáromi Kristóf a nézők szavazatainak köszönhetően – megelőzték az egri Fekete Borbálát, s – megnyerték az első középdöntőben az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriát, így bejutottak a december 21-ei döntőbe.

A Fölszállott a páva 2018 döntőjébe összesen tíz produkció jutott be a nézők szavazatai és a zsűri szabadkártyái által. A december 21-i adás végére kiderül, hogy kik a négy kategória győztesei, akiket már kizárólag a nézők szavaznak meg.