Milan Jovanović, a Žig info portál újságírója kijelentette, hogy meg van győződve arról, hogy az őt ért támadás – amelyben szerdán hajnalban családi háza porig égett – oka kizárólag az ő újságírói tevékenysége, hiszen ártani senkinek sem ártott.

„Mindenem megsemmisült, ugyanis két ismeretlen személy Molotov-koktéllal felgyújtotta a házamat, ami porig égett. A lángokban mindenem odaveszett” – nyilatkozta az N1 televíziónak Jovanović.

Arra a kérdésre, hogy szerinte az ügyet felderítik-e, az újságíró nemmel válaszolt. Jovanović még korábban a Cenzolovka portálnak nyilatkozva azt mondta, hogy miután az ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak a házára, lőfegyverből tüzet is nyitottak a bejárati ajtóra, hogy ne tudjon kijönni az égő házból.

Jovanović elmondta, hogy korábban már megfenyegették, amiért a portálon a Vrčin településen épülő szennyvízhálózattal kapcsolatos szabálytalanságokról és a Grocka község elnökének visszaéléseiről írt.

Az újságíró a történtek miatt már két alkalommal levélben fordult Aleksandar Vučić köztársasági elnökhöz és Nela Kuburović igazságügyi miniszterhez.

Milan Jovanović leszögezte, hogy az őt ért támadás nem fogja munkájától eltántorítani:

„Nem hagyom abba a lopókról és maffiózókról való írást, még ha emiatt megölnek is” – mondta az újságíró és hozzátette, hogy a legfontosabb az, hogy habár mindene odaveszett, a támadás nem követelt emberi életet.