Vajdaság jövő évi költségvetését 74,4 milliárd dinárra tervezik, közölte honlapján a Vajdasági RTV.

A javaslatot hétfőn erősítette meg a tartományi kormány, mely szerint a büdzsé jövőre 13 milliárddal lesz több, mint amennyi 2016-ban volt, amikor megalakult a jelenlegi kormány, illetve több mint egymilliárddal haladja meg az idei módosított költségvetést.

A javaslat szerint jövőre is a legtöbb pénzt az infrastruktúrára, az egészségügyre, valamint a gazdaságra és a mezőgazdaságra fordítják. Kapitális projektumokra több mint 19 milliárd dinárt költenek. A jelentősebb beruházások közül a hétfői ülésről kiadott közlemény kiemeli a topolyai, a kishegyesi és a szenttamási szennyvíztisztító-berendezéseket, az egyetemista művelődési központ építését, 10 mentőautó vásárlását, a kamenicai onkológiai intézet felszerelését, a Vajdasági Rádió és Televízió új épületét és annak felszerelését, a Szabadkai Népszínház továbbépítését, a Žeželj-híd befejezését, az újvidéki Szentendre út kiépítését, valamint a palicsi termálvizes medencék bővítését.

Tizenhatmilliárd dinárral növekedett a tartományi költségvetés

A tartományi kormány holnap (hétfőn) fogadhatja el Vajdaság képviselőházának a 2019-es költségvetésre vonatkozó javaslatát – írta a Dnevnik című napilap. Amennyiben ez megtörténik, a dokumentum visszakerül a parlament elé, ahol legkésőbb december 20-ig kellene megszavazni a jövő évi büdzsét, ez ugyanis a törvényes határidő.