Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić vasárnap este összehívta a Szerb Haladó Párt legmagasabb pozícióin levő embereit, s közölte, hogy a lučani helyhatósági választások után kész azonnal meghozni a rendkívüli parlamenti választások kiírásáról szóló döntést – írja a Blic napilap. A cikk szerint Aleksandar Vučić már jelezte a párt szervezetinek, hogy mindenki készüljön fel erre a lehetőségre.

A napilap értesülései szerint a jelenlevők többsége támogatta a rendkívüli választások kiírását, s a belgrádi információk szerint könnyen megtörténhet, hogy erre már a jövő héten sor is kerül.

Nem hivatalos információk szerint Aleksandar Vučić azt mondta a jelenlevőknek, hogy nem fogja tűrni a nyomásgyakorlást és az utcai fenyegetőzéseket sem, különösen abban a helyzetben nem, amikor a szerb népet keresztre feszítik Koszovóban, s azt sem engedni meg, hogy a jóllakott csalók és a legnagyobb lopók visszajuttassák az országot a 2000-es évekbe, és még egyszer mindent tönkretegyenek, amit eddig verejtékes munkával felépített a jelenlegi hatalom.