Az ellenzék egyetlen követelését sem teljesíti, függetlenül attól, hogy hányan mennek ki tiltakozni az utcákra és attól is, hogy azok a demonstrációk meddig tartanak, jelentette ki a szerb államfő.

„Addig sétáltok, ameddig akartok, én egyetlen követeléseteket sem fogom soha teljesíteni. Ha ötmillióan gyűltök össze, akkor sem. Legfeljebb a választásokat nyerhetitek meg. Na, majd ha megnyeritek a választásokat, teljesítgessétek, amit a népnek ígértek. Én nem fogok senkinek a nyomására sem dolgozni, és ebben különbözöm mindannyiótoktól“ – jelentette ki Aleksandar Vučić.

A szerb államfő az ellenzék egy részének üzent, amely szombaton Belgrádban tiltakozó megmozdulást szervezett Elég a véres ingekből címmel. A tiltakozók az ellenzéki politikusok bántalmazása ellene emelték fel a hangjukat. Aleksandar Vučić azt üzente nekik, hogy sétálgathatnak kedvükre, csak ne bántalmazzanak senkit és ne rongálják mások vagyonát.

A szerb államfő azt mondta, a demonstráción nem látott különösebben sok fiatalt és úgy értékelt: zömmel a középosztálybeliek és a felső középosztálybeliek tiltakoztak, így azt meg kell vizsgálni, hogy ők mi miatt elégedetlenek. Aleksandar Vučić meglátása szerint a megmozdulás résztvevői nem üzentek semmit azon kívül, hogy „Vučić, buzi vagy!“, ami viszont semmit sem jelent.

„Ha választásokat akartok, rendben. De eszemben sincs engedni a hülyeségeiteknek. Nem engedtem akkor sem, amikor négy hónapon át minden nap sétáltatok“ – üzente meg az államfő.

Aleksandar Vučić azt is közölte: a Szerb Haladó Párt mindig le fogja győzni az ellenzéket, amelyet emellett azzal is megvádolt, hogy „vadállatok“, akik nem küzdenek a tisztességes Szerbiáért.

„Arról beszélnek, hogy a tisztességes, udvarias Szerbiáról beszélnek, miközben a nőket karámba zárnák, ahol a nők ribancok lennének és nem lennének igazi nők. Azok ellen, akik az ilyen Szerbiáért küzdenek, mindig minden erőnkkel harcolni fogunk és mindig le is győzzük őket. Ez a normális, udvarias Szerbia soha nem fogja megengedni, hogy ilyen vadállatok irányítsák“ – mondta Vučić a Szerb Haladó Párt női tagozatának összejövetelén, tudatta az N1.