A tartományi kormány holnap (hétfőn) fogadhatja el Vajdaság képviselőházának a 2019-es költségvetésre vonatkozó javaslatát – írta a Dnevnik című napilap. Amennyiben ez megtörténik, a dokumentum visszakerül a parlament elé, ahol legkésőbb december 20-ig kellene megszavazni a jövő évi büdzsét, ez ugyanis a törvényes határidő.

A tartományi költségvetés a jövő érve 74,2 milliárd dinárral számol – jelentette be még a hét elején Igor Mirović tartományi kormányfő. A legnagyobb tételek ebből – az egészségügy és az infrastruktúra mellett – a mezőgazdaságra és a gazdaságra jutnak.

Jovan Lazarov, a költségvetési bizottság elnöke a Dnevniknek arról beszélt, hogy a tartományi költségvetés 2016-ban, amikor a Szerb Haladó Párt által vezetett koalíció átvette az irányítást a vajdasági pénzügyek felett, 57,3 milliárd dinár volt. Mint mondta, az idei második módosítás után ebben az évben a büdzsé már eléri a 73,3 milliárdot, ami azt jelenti, hogy az eltelt időszakban tizenhatmilliárddal nőtt meg tartományunk költségvetése.