Az emberi fantáziának és szórakozási vágynak, önszórakoztatási igénynek gyakorlatilag semmi sem szabhat határt… Mint beszámoltunk róla, tegnap ronda, alkalmi, karácsonyi pulcsikban tartottak futást Budapesten, ma pedig megrendezték az immár valóban hagyományos, immár tizenötödik jótékonysági Mikulás Kocogást is a magyar fővárosban. 

Mohai Balázs, a Magyar Távirati iroda munkatársa azt a pillanatot örökítette meg felvételén, amikor a Mikulás Kocogás résztvevői bemelegítettek a belvárosi Gozsdu-udvarban. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy ha tegnap egy puzzle-játékkal tisztelegtünk a ronda pulcsis futás előtt, akkor így kell tennünk a mai rendezvénnyel is.

Az alábbi puzzle kirakási szintideje ugyan mindössze három perc, de ahogy már tegnap is mondtuk, a cél nem más, mint a felhőtlen szórakozás – ahogy a magyar fővárosban megtartott alkalmi rendezvényeken, úgy az alábbi játékunkban is! –, ezért hát nem kell elkedvetlenednie senkinek, ha esetleg megcsúszna, vagy a megadott időnél tovább tartana neki ez a feladat.

Játékunkhoz jó szórakozást kívánunk minden kedves olvasónknak!

Ha elmulasztotta volna, most bepótolhatja: rakja ki korábbi puzzle-jeinket is:

Kinek van a legrondább karácsonyi pulcsija?

Néhány éve már a decemberi ünnepkörhöz kapcsolódó budapesti szokások egyike a Karácsonyi Ronda Pulcsis Futás, amit minden évben a Margitszigeten tartanak meg. Mónus Márton, a Magyar Távirati Iroda munkatársa szombaton a résztvevők bemelegítését örökítette meg. A felvételéből készítettük el az alábbi játékunkat, amihez jó szórakozást kívánunk a Szabad Magyar Szó minden kedves olvasójának!

Az Orgonista eljövetele

Alig néhány napja, június 18-án volt nyolcvanhárom esztendeje annak, hogy elhunyt Derkovits Gyula grafikus és festőművész, aki sajátosan egyéni művészetet alakított ki a modern nyugat-európai stílusirányzatok – főleg az expresszionizmus, a kubizmus és a konstruktivizmus – mentén.

Önnek lenne kedve benézni a Nemzetközi Űrállomásra?

A múlt szerdán indult útjára a kazahsztáni Bajkonur űrközpontból a Progressz MSZ-06 típusú orosz teherszállító űrhajó, amely fedélzetén a Nemzetközi Űrállomás (International Space Station, vagyis ISS) legénységének szállított 2,4 tonnányi utánpótlással – közölte röviddel később az orosz űrrepülés-ellenőrző központ (CUP).

Az Enter Shikari az idén is visszatér Magyarországra

Már csak néhány hét, s június 26-án kezdődik Magyarország legszerethetőbb fesztiválja, a soproni VOLT, ismét benépesül hát a Lővér kemping, fiatalokkal telik meg a város. A rendezvény egyik, már évek óta rendszeresen visszajáró vendége a 2003-ban alakult brit zenekar, az Enter Shikari, nekünk is az egyik kedvencünk, amely június 30-án lép fel a fesztivál nagyszínpadán.

Itt a tavasz, kertészkedjünk!

Bizony, ahhoz képest, hogy áprilisban még havazott, ezekben a hetekben már az időjárás sem igyekszik cáfolni azt, amit a naptár, no meg persze az idő múlása alapján elvárunk tőle.

Méhészkedünk, méhészkedünk?

Egy viccet olvastunk tegnap este a Facebookon. Érdekessége, hogy teljesen magyar témával foglalkozik, s mégis egy – itt és most meg nem nevezett – montenegrói lány posztolta ki az internetes közösségi portálon. A budapesti helyzetnek tehát délszláv közegben is híre ment…

Állítsd meg a katasztrófát!

Nagyjából egy hónapja, május elején volt egy kisebb puzzle-sorozatunk itt, a Szabad Magyar Szó oldalain, amelyben különböző nemzetközi szervezetek plakátjait dolgoztuk fel. Olyan nyomtatványokat alakítottunk át kirakható játékká, amelyeken a Greenpeace, az Unicef és mások olyan problémákra hívták fel a figyelmet, amelyek a világ bármely táján egyformán aktuálisak lehetnek bármikor.

Nincs több álomszuszékoskodás: a Prah három óra múlva kezdődik!

A visszaszámlálásunk végére értünk: ma este fél nyolckor felmegy a függöny és a szabadkai Népszínház Jadran-színpadán felmegy a függöny, elkezdődik a magyar társulat bemutató előadása. A produkció három óra múlva látható… A Prah című produkció Spiró György színműve alapján készült, rendezője Czajlik József. A darab két főszerepét Vicei Natália és Mezei Zoltán alakítja.

Juhééé! Már csak egyet kell aludni a Prahig…

Bemutatóra készül a szabadkai Népszínház magyar társulata: Spiró György színművét Prah címmel Czajlik József rendező állítja színre Vicei Natália és Mezei Zoltán főszereplésével. A rendező asszisztense: Bíró Tímea. Az előadást pénteken, 2017. június 2-án láthatja először a közönség. „A szerencse megteremti a mindenható kisembert, aki maga dönt mindenről, szabadon.

Már csak kettőt kell aludni a Prahig…

Mint megírtuk, bemutatóra készül a szabadkai Népszínház magyar társulata: Spiró György színművét Prah címmel Czajlik József rendező állítja színre Vicei Natália és Mezei Zoltán főszereplésével. A rendező asszisztense: Bíró Tímea. Az előadást pénteken, 2017. június 2-án láthatja először a közönség. „Mindenki végiggondolta már, hogy mit tenne, ha ötöse lenne a lottón.