Már biztosan lesz Vajdaságnak képviselője a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató című műsor Döntők döntőjének elnevezett sorozatában: a zentai Sőregi Anna és társa, az őt furulyán kísérő Komáromi Kristóf a nézők szavazatainak köszönhetően – megelőzték az egri Fekete Borbálát, s – megnyerték az első középdöntőben az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriát, így bejutottak a december 21-ei döntőbe.

A Fölszállott a páva 2018 döntőjébe összesen tíz produkció jut a nézők szavazatai és a zsűri szabadkártyái által. A december 21-i adás végére kiderül, hogy kik a négy kategória győztesei, akiket már kizárólag a nézők szavaznak meg.

Péntek este – Söregi Annával együtt – öten jutottak be a döntőbe, s a jövő heti középdöntőből ugyanennyien kerülnek majd be a fináléba. December 14-én az óbecsei Fokos zenekarnak szurkolhatunk, amely a negyedik elődöntőből jutott be a második középdöntőbe.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a Nemzet Művésze lesz. Idén is szerepel a zsűriben Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa; Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus. A tavalyi évadhoz hasonlóan a Fölszállott a páva műsorvezető párosa Novák Péter és Morvai Noémi.