Đura Trkulját a közgazdaságtan és a hittudomány doktorát és volt ENSZ-diplomatát kedden előállította a rendőrség. Felesége, Vesna Roknić állítása szerint a letartóztatás oka egy Twitter-bejegyzés volt, amelyben Aleksandar Vučićot emlegeti.

Szavai szerint férjét biztonság veszélyeztetésével gyanúsítják, ma délelőtt hallgatják majd ki a belgrádi ügyész előtt. Az asszony azt is elmesélte a 021.rs portálnak, hogy a speciális egységek akkor törtek be a az otthonukba, amikor ők nem voltak otthon, mindent átkutattak, majd megvárták őket a ház előtt és elvitték Trkulját. Akkor a speciális egységek tagjai azt mondták, mindez a bejegyzés miatt van.

Vesna Roknić azt mondja, hogy a bejegyzés olyan volt, amit minden átlagos polgár kitenne, általános tartalmú, arról az elégedetlenségről, ami jelen van, hogy nincs munkahely, hogy az emberek elhagyják az országot és hamarosan orvos nélkül maradunk. Ezek tények. Nincs ebben semmi különös. Trkulja felesége bízik abban, hogy férjét szabadon engedik.

A 021.rs betekintett Đuro Trkulja Twitter profiljába, és megállapította, hogy a férfi nagyon aktív ezen a közösségi oldalon, de az esetek többségében ellenzéki politikusok bejegyzéseit osztja meg, személyes véleményét ritkán közli az oldalon.

Fotó: A 021.rs illusztrációja