A 11-es közlekedési folyosó Ub és Lajkovac közötti szakaszát négy évvel ezelőtt fejezték be, most azonban mindent elölről kezdenek. Ha ennek az okát keresi valaki, az különböző kérdéseket kap majd: a válaszok attól függnek, hogy kit kérdez az újságíró – a jelenlegi vagy a korábbi hatalmat – írja az N1 Televízió honlapja. Természetesen, ahogy megszokhattuk, felelősséget senki nem vállal a történtekért, s mindenki igyekszik mást hibáztatni a történtekért, nagyon úgy tűnik, a történet a bíróságon dől majd el, mivel egyelőre csak az a biztos, hogy a szerbiai adófizetőknek az újbóli építkezés legkevesebb tízmillió euróba kerül majd. A költségvetésből eddig hetven millió eurót költöttek el az Ub–Lajkovac szakaszra.

Saša Stojanović, az Energoprojekt főmérnöke szerint azért kell ismét megépíteni az autópálya említett szakaszát, mert már az elején mindent rosszul csinált a kivitelező.

A saját szemünkkel láttuk, hogy nem a megfelelő módon történt az építkezés, ugyanis a vizet, amelyet a csatornarendszeren keresztül kellett volna elvezetni, a rosszul megépített talajcsövezés miatt el sem jutott a csatornahálózatig.

Az építésügyi minisztérium munkatársai szerint az építkezés során rossz minőségű anyagokat használtak, s ahogy korábban Zorana Mihajlović miniszter is fogalmazott, az alap sárból készült.

„Mindenki ellen, kezdve az akkori minisztertől egészen a kivitelezőig bűnvádi feljelentést tettünk, s ezt ki fogjuk terjeszteni azokra a laboratóriumokra is, amelyek engedélyezték a minőségtelen anyagok beépítését” – mondta a múlt héten Zorana Mihajlović.

Nem így gondolja a korábbi miniszter, Milutin Mrkonjić, akinek minden bizonnyal majd a bíróság előtt is el kell mondania a véleményét.

„Egyáltalán nem kommentálnám a miniszter kijelentéseit, sem azt, amit a szememre hány, mivel az a nő semmit nem tud, s ezért nekem semmi dolgom nincs vele. Amit én tehetek, az nem más, mint hogy elmondom, hol látom a minisztérium, hol a Koridori Srbije, és hol a Szerbiai Utak közvállalat felelősségét” – nyilatkozta Mrkonjić.