Montenegró területét Nikola Gruevszki november 11-én hagyta el, aznap, amikor be is lépett az országba. Kilépni Dobrakovo határátkelőn lépett, 22.16 perckor. Szerbiába 55A05 rendszámú autóval érkezett, amelyben rajta kívül még Császár József Zoltán, a podgoricai nagykövet helyettese és Félegyházi Csaba konzul tartózkodtak. Mindketten magyar diplomata útlevéllel rendelkeztek, nyilatkozta a montenegrói Vijestinek a montenegrói rendőrség.

Gruevszki egyébként november 11-én 19 óra 19 perckor lépett be Montenegróba Božaj, határátkelőnél, ahol saját személyi igazolványával lépett be az országba. A Vijestinek a rendőrség hírforrása azt mondta, az ellenőrzéskor semmi jele nem volt annak, hogy Gruevszki ne hagyhatná el Macedóniát. Itt egy Volkswagen Jettával érkezett, amelynek rendszáma CD 1023, ebben Kulcsár Antal és Várfalvai Csaba kísérték.

Az albán rendőrség az éjszaka közleményében elmondta, hogy Gruevszki a tiranai magyar nagykövetségen jelezte, november 11-én, hogy szeretne menedékjogot kapni Magyarországon, majd nem sokkal hét óra után Hani Hotit átkelőnél a magyar nagykövetség autójában hagyta el az országot.

A magyar miniszterelnökség továbbra is tagadja, hogy köze lenne Gruevszki Magyarországra szökéséhez.