A Szerbiai RTV Kollégiuma elnézést kér a nézőktől a szakmai mulasztásért, amelyet az első világháború befejezésének száz éves évfordulója kapcsán szervezett párizsi ünnepség élő közvetítése kapcsán követett el, és visszautasította azokat a vádakat, miszerint manipulálni szeretett volna az esemény kapcsán.

A Szerbiai RTV  közleménye szerint a különműsor és a közvetítés során stúdióvendégei is voltak a televíziónak. 11 óra 52 perckor a francia nemzeti televízió, amelynek jelét a Szerbiai RTV átvette, egy pillanatra mutatta a lelátó azon részét is, ahol Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić ült. A közlemény szerint a közvetítés rendezője elkészített egy úgynevezett állóképet, stop képet is, azzal a szándékkal, hogy azt majd használja a későbbiekben az informatív, hírműsorokban.

A különműsorban a szerkesztő rosszul mérte fel a helyzetet és két alkalommal is, három másodpercre használta ezt az állóképet, amely teljesen ellentmond a Szerbiai RTV szakmaiságának. A közleményben kiemelik, hogy ez a mulasztás nem marad szankciók nélkül.