A Szerbiai Reprezentatív Rendőrszakszervezet közleményben hívja fel az illetékesek figyelmét arra, hogy több városban is bejelentették, lemondanak rendőrfőnöki funkciójukról a vezetők és más munkát keresnek. A szakszervezet a közleményben felhívja a figyelmet arra, hogy egyre rosszabb helyzetben vannak a belügyminisztériumban dolgozók: nagyon rosszak az emberek közötti viszonyok, akadályozzák a szervezett bűnözés felszámolását, emiatt több városban is lemondásokra kell számítani.

— A rendőrök nem tudják tovább tétlenül nézni a bűncselekményeket, miközben semmit sem szabad tenniük. Nagy az elégedetlenség az egyszerű rendőrök és a magasabb pozíción lévők körében is. A folyamatos munkahelyi zaklatás miatt, azért, mert kisebb központokban meghatározzák kit szabad, és kit nem szabad őrizetbe venni, egyre több rendőr hagyja ott a belügyminisztériumot – írja közleményében Veljko Mijailović, a Szerbiai Rendőrszakszervezet elnöke.

Az elmúlt néhány évben a rendőrök tíz százaléka mondott fel és ment el külföldre munkát vállalni, főként sofőrként és építőmunkásként dolgoznak az Európai Unióban.

A szakszervezet elnöke figyelmeztet, amennyiben ez a trend folytatódik, hamarosan nem lesz elég rendőr, aki szavatolhatná polgárok biztonságát.