Nyílt levelet tett közzé a Magyar Mozgalom civilszervezet: a levél címzettje Pelt Ilona, a Vajdasági Magyar Szövetség tartományi képviselője, aki nemrég azt az információt osztotta meg, hogy pártjának egyetlen egy képviselői helyet sem sikerült szereznie a gombosi helyi közösségi választáson.

 

A Magyar Mozgalom levele:

Tisztelt Pelt Ilona,

Egy héttel ezelőtt lelkendezve ünnepelte a Magyar Összefogás elsöprő győzelmét Nyugat-Bácskában a Magyar Mozgalom felett. Tegnap nulla helyet szereztek a gombosi helyi közösségi választásokon a SNS-vel szemben. Ön a VMSZ elnökségének tagja.
Hányszor mondta az elmúlt években Pásztor Istvánnak, hogy nem lesz jó vége a SNS dicsőítésének és a másként gondolkodó magyarok taposásának? Felszólalt-e elnökségi üléseken, hogy nem a Magyar Mozgalom jelent veszélyt a magyar szavazótáborra, hanem az egekbe magasztalt koalíciós partner? Mondta-e neki az elnökválasztási kampányban, hogy legközelebb nehéz lesz elmagyarázni az embereknek, hogy ezúttal miért nem a SNS-re kell szavazni? Neki hiába is mondta volna, mert ő a SNS kegyéből tartományi házelnök. A terepi VMSZ-esekkel más a helyzet. Ők, ahogyan Ön is és a Magyar Mozgalom is, elkeseredett küzdelmet vívnak a SNS-vel minden egyes magyar szavazatért. Amikor legközelebb találkozik terepi VMSZ-es kollégáival, számoljon be nekik a legfrissebb gombosi tapasztalatokról. Hátha nincs még késő egy olyan magyar-magyar összefogáshoz, amelyben minden magyar szervezetnek helye lesz. Pásztor István és az általa meghonosított – a gombosi iskolaigazgató választáskor is alkalmazott – módszerek nélkül – olvasható a levélben, amelyet a Magyar Mozgalom Elnöksége írt.