Egy ember meghalt, hatan pedig megsérültek hétfőn reggel Belgrádban, amikor a Resava és a Kruni utca kereszteződésében kisiklott egy villamos, miután egy személyautóval ütközött.

Öt sérült a villamosban utazott, egy pedig a személyautóban. Nem hivatalos információk szerint hárman súlyos sérüléseket szenvedtek, tudósít az N1 televízió.

A szemtanúk szerint a kereszteződésben, ahol a baleset történt, egy harminc év körüli férfi is tartózkodott, egy gyalogos, aki a helyszínen életét vesztette. A sérülteket a sürgősségi központba szállították.

Goran Vesić, Belgrád alpolgármestere az N1-nek azt mondta, hogy a nyomozás majd kideríti kit terhel ez a baleset, a villamos és a személyautó vezetője is azt állítják, hogy zöld lámpánál haladtak át. A villamosban egyébként van fedélzeti kamera, ahogyan a környékbeli épületeken is, amelyek meg kellene, hogy mutassák mi is történt pontosan. Vesić együttérzését fejezte ki az elhunyt családjának, és felhívta a sofőrök figyelmét, tartsák be a közlekedési szabályokat.

Fotó: Tanjug