A jövőben megindulhat a Szeged – Szabadka – Baja vasútvonal teljes felújítása és korszerűsítése – mondta Lázár János magyar kormánybiztos sajtótájékoztatóján Hódmezővásárhelyen, tudósít a Pannon RTV.

A Szeged – Szabadka vasútvonal felújítása kapcsán kiemelte: nemcsak a teljes vasúti pályát, hanem a szabadkai állomásépületet és annak sínhálózatát is felújítanák a projekt keretében. Már a jövő hét folyamán megkezdi az egyeztetéseket a szerbiai munkatársaival, akikkel közösen kívánja a fejlesztési stratégiát kidolgozni. Hozzátette: a Magyar Kormány számára kiemelten fontos gazdasági tartalék, Békés, Csongrád-megye illetve Vajdaság is, ezért fontos a beruházás mielőbbi megvalósítása, a régió felzárkóztatása.

„Egy nagy forgalmú vasúti pálya kiépítése, 120-160km sebesség terheléssel, ami azt fogja jelenteni, hogy Szabadka és Szeged között 31 perc lehet a menetidő. Örömmel jelentem, hogy a Csongrád megyei közgyűlés közreműködésének köszönhetően – akik szintén részt vettek a mai tanácskozáson – ez a terv rendelkezésre áll; engedélyes tervvel rendelkezik, a Szabadka – Szeged közötti vasútvonal korszerűsítése.”

Szabadka és Szeged között 2015 októbere óta nem jár vonat. Amikor még közlekedett, a két város közötti menetidő két óra volt.