Néha a Szabad Magyar Szó szerkesztősége is megdöbben, milyen rövid idő alatt érkezik válasz a munkatásaink által feltett kérdésre. Persze volt olyan eset is, hogy napokon át vártunk egy-egy válaszra, amely még ma sem érkezett meg, de a ma délutáni esemény bizonyította, nem minden politikus ilyen elzárkózó, s vannak még olyanok, akiknek fontos, hogy a szakértelmüket megosszák az olvasókkal is.

Így tett Újhelyi Ákos, a Szabadkai Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja is, aki az Átvágták a Népszínház falait című cikkünket osztotta meg, s mindjárt reagált is az írás felvezetőjében megfogalmazott érdeklődésünket, amely így hangzott:

Nem, ez nem a nap vicce. Kérjük, magyarázza meg ezt nekünk valaki!

És akkor jöjjön Újhelyi Ákos válasza:

„Haladáréknál megint megy a huhogás. Inkább örülni és üdvözölni kellene azt, hogy a beruházó azt csinálja, amit kell.

Aki újított már fel régi ingatlant, és a magyar emberek többsége nem új házban él – a régit folyamatosan renoválgatja – az tudja, hogy mi a víz és mi a salétrom, és azt is tudja, hogy sokszor előfordul, hogy többször neki kell ugrani, hogy a végére jó legyen.

Ez a cikk a legjobb példája annak, hogy milyen is a haladár észjárás: huhúúúhuu az a rossz, ha valami jó!”

Haladáréknál megint megy a huhogás. Inkább örülni és üdvözölni kellene azt, hogy a beruházó azt csinálja, amit…

Posted by Újhelyi Ákos on Saturday, November 10, 2018

Reméljük most már az olvasóink is tudják, mi a víz és mi a salétrom, és azt is, hogy előfordul, valaminek többször kell nekiugrani, hogy a végére jó legyen.