A Vajdasági Párt elnöksége egyhangúlag döntött a Vajdasági Front megalapításáról, és felhatalmazta Aleksandar Odžić elnököt a tárgyalások folytatására a többi vajdasági párttal, szervezettel és olyan egyénekkel, akik aktívan bekapcsolódnának a jövőbeni vajdasági szintű munkába a közös célok eléréséért.
Olyan pártokról, civil szervezetekről és személyekről van szó, akik számára Vajdaság eszméje az elsődleges. A Vajdasági Párt elnökségének tagjai a Nagybecskereken megtartott ülésen határozatot fogadtak el a párt választási közgyűlésének közeljövőben történő megtartásáról, amelyen új pártvezetést és politikai tanácsot fog választani a párt tagsága. Elfogadták az új pártzászlóra tett javaslatot is, amely a meglévő jelképek mellett képviseli a pártot külföldön és belföldön egyaránt.
„Útját kell állni az egyre durvábbá és erőszakosabbá váló támadásoknak, a szervezetten történő megalázásnak, kifosztásnak és elnyomásnak, ami a jelenlegi hatalom részéről éri Vajdaságot és annak polgárait. Nyilvánvalóvá vált, hogy a szerbiai politikai elit Vajdaságra csak addig fordít figyelmet, amíg a pénzforrásait és a szavazatokat meg nem szerzi, ami az elmúlt 30 évben minden téren a lehető legrosszabb módon hatott a vajdasági polgárok életére. Úgy véljük, végső ideje, hogy a vajdasági politikum megerősödjön, egységessé váljon és visszaszerezze erőszakkal elvett politikai, gazdasági önállóságát, mert Vajdaság polgárai csak így élhetnek emberhez méltó életet″, áll a Vajdasági Párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. 
Fotó: Vajdaság Ma