Egy monodrámával, két felolvasószínházi előadással és a Pataky-gyűrű díj átadásával ünneplik a délvidéki magyar színjátszás napját Szabadkán a hétvégétől.

Október 26-án, pénteken Mácsai Endre adja elő a József Attila művei és egyéb szépirodalmi szövegek felhasználásával készült, Szabad ötletek után szabadon című darabot. Az előadás az Ensemble Ohne Grenzen vendégjátéka.
Másnap két kortárs felolvasószínházi darabot láthat a közönség. A művek a szabadkai Népszínház drámapályázatának győztes munkái. Vukovics Amadeusz Halálközeli élmény című darabját Körmöci Petronella, Nomád Földi László Thrilles című művét pedig Mirko Radonjić állítja színpadra. A felolvasásokat követően vitaestet tartanak Oláh Tamás dramaturg, író, Szűcs Katalin Ágnes kritikus, valamint Verebes Ernő drámaíró, dramaturg, zeneszerző részvételével.
Október 29-én, a délvidéki magyar színjátszás napján adják át a legrangosabb vajdasági szakmai elismerést, a Pataki-gyűrűt. A díjra öt színészt jelöltek: Béres Mártát, Elor Eminát, Pesitz Mónikát, Mészáros Gábort és Nešić Mátét.
A délvidéki magyar színjátszás napja október 29-e, annak emlékére, hogy Pataki László, a szabadkai Népszínház alapító tagja rendezésében 1945-ben ezen a napon mutatták be a színház első darabját, Balázs Béla Boszorkánytáncát.