Szerbia és a Szerb Haladó Párt elnöke, Aleksandar Vučić, a párt megalakulásának tízéves évfordulója kapcsán szervezett ünnepségen kijelentette, hogy azok voltak a legnehezebb pillanatok a politikai karrierje alatt, amikor félt, egy-egy lépésre hogyan reagálnak majd az emberek. Ilyen szituáció volt például a Brüsszeli megállapodás aláírása, illetve a bérek és nyugdíjak csökkentéséről szóló döntés meghozatala.

„Az egyik legnehezebb pillanat az volt, amikor Kosovska Mitrovicaban el kellett mondanom az embereknek, hogy elfogadtuk a Brüsszeli megállapodást. Füttyszóval és ellenségesen fogadtak, de én akkor ígéretet tettem, hogy ehhez a megállapodáshoz tartom majd magma. És ahogy látják, tartjuk is magunkat hozzá, míg Pristina menekül tőle. Akkor is tudtam, hogy komoly döntést hozok, amiért nagy árat fizethetek, de nem menekültem tőle és kiderült, hogy igazam volt″, mondta Vučić.

Szerbia elnöke azt mondta, hogy véleménye szerint az emberek elkezdték jobban becsülni önmagukat, a történelmünket, és a veszteségeinket, mert olyan eseményekről emlékezünk meg minden évben, mint a NATO bombázás, a horvátországi Vihar hadművelet, és a jasenovaci tábor áldozatai.