A Belgrádot és Ništ összekötő autópályán, Jagodinánál kedd reggel súlyos közlekedési tömegbaleset történt: a sorozatos ütközésben több autó is részt vett – közölte a Szerbiai Belügyminisztérium. Az N1 Televízió legfrissebb információi szerint hat személy vesztette életét, s a sérültek száma meghaladja a húszat. Az autópályán lezárták a forgalmat, mivel a balesetben a Belgrád, illetve a Niš felé tartó autók is részt vettek.

Először egy sorozatos ütközés történt Niš felé, amelyben három ember halt meg, nem sokkal később pedig a Belgrád felé vezető részen történt egy újabb sorozatos ütközés, amelyben szintén hárman vesztették életüket.

A két szerencsétlenségben személygépkocsik, autóbuszok és teherautók is részt vettek. Az előzetes információk szerint mindkét balesetet a sűrű köd és az útviszonyoknak nem megfelelő sebesség okozta.

A helyszínen jelenleg is ott vannak a tűzoltóság és a mentőszolgálat járművei. Aki Niš felé tart, az a jagodinai kijárat előtt kell, hogy elhagyja az autópályát, s Ćuprijánál mehet vissza.