Az újvidéki székhelyű Szerbiai Albánok Maticája közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy két albán fiatalt vertek meg vasárnap hajnalban Újvidéken. Egyikük súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

A két fiatalt a közlemény szerint a Futaki utcában, a Gaja szerencsejáték előtt lévő taxiállomáson támadta meg egy négy főből álló csoport. A vasárnap hajnalban történt esetnek semmilyen előzménye nem volt, G.B. és Č.M, 19 éves fiatalokat feltehetően azért verték meg, mert egymás között albánul beszélgettek.

Č.M. a verekedés során súlyos testi sérüléseket szenvedett, koponyatörése és agyvérzése is van, a Vajdasági Klinikai Központban megműtötték, élete azonban továbbra is veszélyben van. A másik áldozatnak szintén súlyosak a sérülései, azonban nem életveszélyesek. A rendőrség intenzíven keresi a támadókat.

A Szerbiai Albánok Maticájának elnöke, Demo Beriša a közleményben köszönetet mondott a Vajdasági Klinikai Központ egészségügyi személyzetének és reményét fejezte ki, hogy a rendőrség mielőbb kézre keríti a tetteseket.