A várandósok és kisgyermekes szülők tartanak ma tiltakozó sétát a fővárosban, Belgrádban. A Mame su zakon – Az édesanyák a törvény elnevezésű séta a Nikola Pašić téren kezdődik 17 órakor, ahonnan a szülők a kormány épülete elé sétálnak. A megmozdulás célja, hogy felhívja a figyelmet az új családtámogatásról szóló törvény gyengeségeire és arra, egyes kategóriákat hogyan diszkriminál az új dokumentum.

A szervezők azt mondják a sétának nincs politikai színezete, azt az elégedetlen várandósok és szülési szabadságon lévő édesanyák szervezik, akik a törvény megváltozása miatt a szabadságuk ideje alatt nagyon alacsony juttatást kapnak.

Az új törvény szerint ugyanis mindazokat az édesanyákat megrövidítették, akik nem dolgoztak 18 hónapon keresztül egyfolytában, a vállalkozó édesanyákat, azokat a szülőket, akiknek valamilyen fogyatékkal élő gyermekük van, azokat, akiknek harmadik vagy negyedik gyermekük július 1-je előtt született és kevesebb, mint tíz éves, illetve azokat az édesanyákat is, akik többet keresnek, mint három köztársasági átlagfizetés.