A szabadkai Kizúr István Általános Iskola két diákja, akik ráadásul osztálytársak, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola udvarán kosárlabdáztak, amikor rövidebb vita után egyikük kést rántott és azt osztálytársa nyakához tartotta.

— A fiam hívott, hogy jöjjek érte, amikor osztálytársa egyszer csak kést tartott a nyakához, írja a Večernje novosti. Azonnal indultam, közben megláttam egy rendőrjárőrt és kértem, jöjjenek velem. A kiskorú fiú beismerte, hogy kést tartott a fiam nyakához, és szó szerint azt mondta, hogy ő fizikailag erősebb bármelyik gyereknél a pályán és puszta kézzel képes megfojtani bármelyik osztálytársát – mesélte a zaklatott apuka Dobrica Jakšić a Novostinak.

Az iskola kamerái felvették az esetet, és a kiskorúak bűnözésével foglalkozó felügyelő kérésére az iskola kiadta a felvételeket, amelyek most a Felsőügyészségen vannak. Az édesapa jelentette az esetet a rendőrségen, az ügyészségen, a Szociális Munkaközpontban és kérte, hogy hallgassák ki a fiú szüleit, és mondják el, mit fognak tenni az ügyben. Mindenhol azt a választ kapta azonban, hogy mivel kiskorúról van szó, nem tudnak mit tenni. Egyedül a szülők ellen indulhat eljárás gondatlanság miatt.

Az édesapa elmondása szerint az erőszakos, roma származású fiú A.P. viselkedése nem volt egyedi, mert az Instagramon pisztollyal és késsel pózol a képein.

A fiú egyébként másfél évvel ezelőtt már rántott elő kést az iskolában, de akkor nem reagáltak a szülők és az intézmény sem. Az édesapa felteszi a kérdést, hogy tragédiának kell-e történnie, hogy az illetékesek reagáljanak?