Györe László (86. a világranglistán) bejutott a romániai Nagyszebenben (Sibiu) zajló, 43 ezer euró összdíjazású challenger tenisztorna elődöntőjébe: az első helyen kiemelt zentai játékos a negyeddöntőben 3:6, 6:4, 6:0-ra nyert a nyolcadik helyre rangsorolt, cseh Lukáš Rosol ellen.

A negyeddöntő első játszmáját a cseh teniszező (184. a világranglistán) 32 percnyi küzdelem után nyerte meg, miután az ötödik és a kilencedik játékban is elnyerte Györe adogatójátékát. A folytatás is Rosol fölényét hozta, aki a második szett elején ismét breakelőnybe került, de nem sokáig, mivel Györe egyenlített. A játszma közepén mindketten elveszítették még egyszer-egyszer az adogatójátékukat, 4:4-nél azonban a zentai teniszező egy újabb breakkel karnyújtásnyira került az egyenlítéshez. Az alkalmat nem szalasztotta el, s a második játszmalabdát kihasználva, negyvennégy perc után megnyerte a második szettet.

A döntő játszmában már csak egy játékos volt a pályán: Györe László az első, a harmadik és az ötödik játékban is breakelt, s mivel egyetlen egyszer sem veszítette el az adogatójátékát a harmadik szettben, így harminc perc után 6:0 arányban nyerte meg a döntő játszmát.

A negyeddöntős győzelemnek köszönhetően Györe 29-cel növelte világranglistás pontjainak számát, így a napi világranglistán feljött a 83. helyre. Ha az elődöntőben is nyer, akkor a hátfői világranglistán a 80. helyet foglalhatja el, amennyiben pedig megnyeri a tornát a 75. hely környékére is feltornázhatja magát.

Györe ellenfele az elődöntőben a holland Jelle Sels lesz, aki a világranglista 338. helyezettje.