Elégedetten távozott kedden a Mórahalmon épülő Szerb Kulturális Központ építkezéséről Rade Drobac, Szerbia magyarországi nagykövete, tudósít a delmagyar.hu.

– Az alapkő letételekor a szerb fél igénye volt, hogy rendszeresen tájékoztassuk őket az építkezésről, mert ilyen jellegű beruházásra Magyarországon még nem volt példa. Ez egy félidős bejárás, amelyen a szerb kormány képviseletében Rade Drobac nagykövet is részt vett – mondta a Röszkei úton épülő Szerb Kulturális Központ építkezésénél Duka Félix, az Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület elnöke. Az év eleje óta épülő Kóló Központ célja a kulturális sokszínűség bemutatása.

– Meglepődtem, milyen remek ütemben halad a beruházás. Csodás képet kaptunk a munkálatokról, és meggyőződésem, hogy tartani tudják az átadás határidejét, így jövő év elején itt lehetünk az ünnepélyes megnyitón is – fogalmazott a bejárás után Ognjen Bjelić, tartományi regionális, interregionális és helyi önkormányzatokért felelős titkára.

Rade Drobac sajnálatát fejezte ki, hogy nem tudott jelen lenni az alapkő letételekor.

– Most először járok itt, de amit láttam és hallottam, az nagyon pozitív hatást tett rám. A központ a határ mindkét oldalán élő két nemzet számára közösségi térként szolgál majd. A két ország közti bilaterális együttműködés a korábbi évekhez képest történelmi csúcson van. Kiemelkedő az együttműködés kulturális, gazdasági és turisztikai értelemben is – fogalmazott a nagykövet.

Fotó: delmagyar.hu