Nagy Arnold és Fantázia megnyerte a negyedik középfutamot, így bejutott a Nemzeti Vágta 2018. évi döntőjébe. Szép rajttal kezdett, végig vezetett és sikerült bevágtáznia első helyre a célban.

Nagy Arnold végig vezetett

Nagy Arnoldon kívül még két vajdasági szereplője volt a mai középfutamoknak, Oromhegyes színeiben Ördög Alen és Április nagyon szép vágtát mutatott be, végig vezetett, csakis célfotó tudott dönteni közte és Rózsaszentmárton versenyzője között, aki végül csak centikkel, de megnyerte a középfutamot.

Nagy Arnold a célban, balról, szürkében

Tegnap és ma is kiemelték a szakértők Ördög Alent, ugyanis ha kizárólag az időeredményeket nézzük, akkor messze a legjobbak között van. Mai második helyezése semmiképpen sem rossz eredmény, tekintve, hogy az a Kun Ferenc tudta csak legyőzni, aki tavaly ezüstéremmel tért haza a Nemzeti Vágtáról, előző évben pedig megnyerte azt.

Ördög Alen, itt még első helyen

Óbecse képviseletében pályára lépett ma Gulyás Szabolcs is, nagyon jól versenyzett, jól jött föl és nála is csak a másodpercek tört részén múlt az elsőség. Ő és Copra nevű lova szintén második helyezéssel térhetnek haza.

Az óbecsei Gulyás Szabolcs és lova, Copra

A Nemzeti Vágtának Nemzeti futama is van, ez olyan országból érkező lovasok versenyét jelenti, ahol a lovaglás, lovassport meghatározó a kultúrában. A Nemzetközi futamhoz a versenyzők Shagya-arab lovakat kaptak a Bábolnai Ménesbirtoktól és sorsolás útján kerültek össze a „versenytársak”.

Szerbia lovasa, Dejan Davidović

Úgy tűnik, Szerbia lovasa, Dejan Davidović szerencsés volt, mert olyan jól összedolgoztak O-Bajan XXII-3 nevű lovával, hogy rögtön meg is nyerték az első előfutamot, így első helyről jutottak tovább az esti döntőbe. Dejan Davidović is Vajdaságból érkezett, csapatvezetője az a Suzana Sekulić Zobnaticáról, aki tavaly második helyezett lett a Nemzetközi futamon. Rajta kívül még Kína, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia és Csehország lovasa versenyez este.

Szerbia a Nemzeti futamban

 

Idén a brit királyi lovasság egyik tagja is nyeregbe szállt a Hősök terén, Mr Owen Watkins az Egyesült Királyságot képviselte.

Az esti döntő különlegessége az lesz, hogy az öt versenyzőből három női lovas lesz a pályán, Zircet, Füzért és Pogányt is női lovas képviseli.

A középdöntőkkel, nemzeti futamokkal, élő lovas tájházzal, különböző lovas bemutatókkal, kocsiversenyekkel, majd este a döntőkkel folytatódik ma a Nemzeti Vágta a budapesti Hősök terén.