Szombaton délelőtt baleset történt a lučani Milan Blagojević-Namenska lőporgyárban, amelynek során az egyik munkás, M.B. karját letépte egy gép – tudta meg a Danas.

A dolgozók elmondása szerint a szerencsétlenül járt férfi egy puskapor tömörítésére szolgáló gépbe nyúlt bele, hogy azt megtisztítsa, amikor valaki – valószínűleg figyelmetlenségből – beindította a gépet, ami letépte a munkás karját.

A Danas értesülései szerint a szerencsétlenül járt férfit Belgrádban ápolják.

A lučani Milan Blagojević-Namenska lőporgyárban egyébként tavaly nyáron egy robbanás következtében két munkás vesztette életét.

A gyár vezetősége szombaton este adott ki egy nyilatkozatot, melyben közölték: a gyár kettes üzemében, ahol az egybázisú lőpor gyártása folyik, súlyos sérüléseket szenvedett az egyik dolgozó, M.B. Azt azonban a vezetőség cáfolta, hogy a gép letépte a férfi karját, közleményük szerint „súlyosan megsérült az alkarja, de nincs életveszélyben”.

A helyszínen a rendőrök és a munkaügyi felügyelők is kihallgatták a többi dolgozót, az esetet pedig a biztonsági kamera is rögzítette.

Amint arról korábban beszámoltunk, pénteken tüntetést szerveztek Belgrádban a gyakori, súlyos következményekkel járó munkahelyi balesetek miatt:

Mennyit ér egy emberi élet Szerbiában?

Több tucat polgár vonult pénteken este a szerb kormány épülete elé, hogy lerója kegyeletét az a két építőmunkás emléke előtt, akik aznap a Belgrád Víziváros építkezésén haltak meg. A Mennyit ér egy emberi élet Szerbiában? címet viselő tüntetést a Ne fojtogassuk Belgrádot (Ne davimo Beograd) csoportosulás kezdeményezte.

Nyitókép: Radio 021