Taroltak Vajdaság versenyzői az előfutamokban szombaton a Nemzeti Vágtán a budapesti Hősök terén. Hárman is úgy jutottak tovább, hogy sikerült megnyerniük saját előfutamukat.

Rögtön a második előfutamban láthatták a nézők Oromhegyes versenyzőjét, Ördög Alent Április nevű lovával. 75,54 másodperc alatt teljesítette a távot és láthatólag nagyon elégedett volt az eredménnyel.

Ördög Alen, Oromhegyes versenyzője Április nevű lován

Mindenki nagyon várta Temerin képviseletében Nagy Arnoldot, aki tavaly bronzérmes helyen végzett a Vágtán. Most is Fantáziával érkezett és nem okozott meglepetést, magabiztosan hozta az első helyet, 77,89 másodperc volt az eredménye.

Nagy Arnold, a Vajdasági Vágta idei győztese Budapesten, Fantázia nevű lován

Az utolsó előfutamig kellett várni Óbecse képviseletében Gulyás Szabolcsra és Copra nevű lovára. Kiváló idővel (77, 94 mp) ő is az első helyet szerezte meg.

Andrásnépe (Zobnatica) sem panaszkodhat, a saját előfutamában harmadik helyre ért be tényleg nagyon szoros versenyben Cékus Noémi.

Szerbia standja a 2018-as Nemzeti Vágtán

A Nemzeti Vágtán hivatalosan települések versenyeznek, nem személyek, ezért említik mindenhol először a lovasok települését, amit képviselnek. Az előfutamok első és második helyezettje jut tovább a középfutamokba és egy helyre bejut az összességében legjobb harmadik helyezett.

A fogatvágta első nyertese: Balogh Erika

A vasárnapi középfutamokba szerencsére nem kerülnek egy csoportba a vajdasági nyertesek, így nem kell egymás ellen versenyezniük.

A szombati Vágtán még a fiatal kishuszárok előfutamait is láthattuk, illetve a fogatvágta előfutamaira került sor. Este még a rendkívül látványos méneshajtást figyelheti a közönség a Hősök terén.

A 2018-as Nemzeti Vágta első előfutama

Vasárnap a nemzetközi futamokra is sor kerül, ahol Szerbiának is lesz versenyzője, a középfutamokban pedig várjuk a vajdasági versenyzők további sikereit.

Az oromhegyesi Ördög Alen láthatólag nagyon elégedett volt az eredménnyel

Nagy Arnold előzésben

Sültek az Országkonyhában

Nem volt hiány mézeskalácsból sem

A Nemzeti Vágtát idén is Budapesten a Hősök Terén rendezték meg

Nagy Arnold magabiztosan ül Fantázia hátán