Az aranyéremért szállhat medencébe a berlini világkupán a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a szombati elődöntőben 12:11-re legyőzte az olimpiai bajnok Szerbiát.

A találkozó legeredményesebb magyar játékosa Bátori Bence volt három találattal.

    Eredmény, elődöntő:
Magyarország-Szerbia 12:11 (1:3, 5:3, 3:3, 3:2)

Jól kezdett Märcz Tamás szövetségi kapitány legénysége, amely már az első percben vezetéshez jutott Kovács Gergő jóvoltából. A válasz sem sokat késett azonban: előbb egyenlítettek, majd 3:1-re elhúztak a szerbek. Már 5:2 is volt Szerbia javára,  amikor Jansik Szilárd duplájával visszazárkózott a magyar válogatott, a nagyszünet előtt pedig Bátori Bence tette előbb újra szorossá, majd egyenlővé az állást (6:6).

A harmadik játékrészben Pásztor Mátyás második találatával visszavette a vezetést a magyar csapat, egy újabb Bátori-bombával 8:7, majd Mezei Tamás centergóljával 9:8 lett a magyaroknak, de még az utolsó pihenő előtt egyenlítettek a szerbek (9:9).
A befejező nyolc perc szerb találattal indult, utána viszont előbb Kovács alakította 10:10-re az állást, majd a balkezes Zalánki Gergő vette be kétszer is a rivális kapuját, s bár szépíteni még tudott a délszláv együttes, egyenlíteni már nem, így 12:11-es magyar diadallal zárult az elődöntős összecsapás.
A vasárnapi döntőt a szombat esti német-ausztrál összecsapás nyertesével vívja a Märcz-alakulat.