A szerb és a magyar himnusz (előbbi a Stevan Sremac Szerb Művelődési Központ vegyes kórusának tolmácsolásában, Losonc Kinga vezetésével, utóbbi a Cor Jesu Kamarakórus interpretálásában, Miklós Réka  vezetésével) eléneklésével vette kezdetén kedden Zentán a községi képviselő-testület ünnepi díszülése a város napja alkalmából.

A megjelenteket Tatjana Balo, a testület elnök asszonya üdvözölte, aki beszédében azt hangsúlyozta, a 321 évvel ezelőtt kivívott történelmi győzelem évszázadokra biztosította  a fejlődés lehetőségét Zenta számára, a győzelmet kivívó ősök tisztelete pedig arra kötelez bennünket, mai városlakókat, hogy felelősségteljesen vezessük a várost. Az elnök asszony külön is üdvözölte Pintér Attilát, Magyarország belgrádi nagykövetét, Nikola Lukačot, az észak-bánáti körzet vezetőjét, valamint a Szerb Köztársaság, Vajdaság AT, a környező községek, a testvérvárosok, az egyházak, a politikai és civil szervezetek,  az önkormányzat és a médiumok képviselőit.

Ceglédi Rudolf polgármester ünnepi beszédében úgy jellemezte az elmúlt egy esztendőt, hogy az „átgondolt és tudatos” munkával telt el, a legfontosabb (megvalósult) beruházások közé pedig a November 11. Általános Iskola tornatermének felújítását, a Thurzó Lajos Általános Iskola homlokzatának felújítását, a Zentai Gimnázium bővítését és rekonstrukcióját, az Egészségház homlokzatának felújítását, több utca csatornázását a Kertek, valamint a Központ-Tópart helyi közösségekben, a kaszárnya és a városháza épületeinek további renoválását, a népkerti nyitott csatorna rendezését, az Inkubátorház befejezését, és az új Kamaraterem létrehozását sorolta. Reményét fejezte ki, hogy mindez, a több, sikeresen lezajlott rendezvénnyel együtt talán arra ösztönöz majd több zentait, akik most idegen országokban keresik a boldogulásukat, hogy hazalátogassanak és hazaköltözzenek.

Szeptember  11., a város napja alkalmából kiosztották a községi díjakat is.

Az idei Juventus Pro Urbe díjas Koliger Maxwell, aki több egymást követő évben (2014,2016, 2017) bizonyította tudását a TUDOK megmérettetésein, míg idén a Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Konferenciáján a Szociológia, társadalomtudomány szekcióban nagydíjban részesült.

A Pro Urbe díjat Bognár András sportmunkás, testnevelő tanár és edző érdemelte ki, aki több mint 4 évtizeden keresztül nevelte a zentai fiatalok egymást követő nemzedékeit az egészséges életre, aktív labdarúgó korában bajnoki címhez segítette a Zentai Labdarúgó Klubot, 1980-tól kezdve pedig sok éven keresztül volt edzője a Žitopromet pionír, ifjúsági és felnőtt csapatának is.

Pro Urbe Életmű díjban részesült Mirjana Mandić, a zentai Közgazdasági-kereskedelmi középiskola tanárnője, aki 1972-ben kezdte el pedagógusi pályafutását, amelyen túl aktív társadalmi szerepet vállalt a zentai Közkórházban és a községi ösztöndíj bizottságban is.

Zenta díszpolgárává választották Nagy Gábor Tamást, Budavár polgármesterét, aki felszólalásában meghatódottságának és megilletődöttségének adott hangot, ugyanakkor kifejtette, értelmezése szerint ez a kitüntetés nem csupán az eddigi tevékenység utólagos elismerését jelenti, hanem egyben kötelesség is a jövőre nézve, hogy a két önkormányzat több mint egy évtizede létező testvérvárosi kapcsolata a jövőben is tovább fejlődjön.