Mint ismeretes, Szerbiában az általános iskolák elsős és ötödikes diákjainak szánt új magyar nyelvű tankönyvek nem készültek el. Vicsek Annamária (VMSZ) oktatási államtitkár szerint ebből nem kell nagy ügyet csinálni.

Vicsek Annamária: Nem kell nagy ügyet csinálni a tankönyvek hiányából

A Családi Kör hetilap hiába kereste meg kérdéseivel Vicsek Annamáriát, a Vajdasági Magyar Szövetség tagját, az oktatásügyi államtitkár nem válaszolt azokra a kérdésekre, hogy miért nem készültek el időben az elsős és ötödikes magyar anyanyelvű diákok számára a tankönyvek.

Az érintett diákok szülei azonban ezt teljesen másként gondolják, főleg akkor, ha a magyar tagozatra járó gyermeküknek a szerb nyelvű tankönyvek megvásárlását javasolják. A szülők közül volt aki úgy gondolta, hogy ebből igenis ügyet kell csinálni, és az alábbi esetről tájékoztatta Szabad Magyar Szó szerkesztőségét:

A szabadkai Đuro Salaj Általános Iskolában nyolc magyar gyermek kezdte meg idén az ötödik osztályt. Az első tanítási nap, azaz hétfőn a gyermekeknek kiosztották az alább is látható tájékoztatót arról, hogy milyen tankönyveket kell beszerezniük. Miután a szülőkben ez óriási felháborodást váltott ki, még a héten közölték velük az iskolából, hogy a szétosztott papír „nem érvényes”.