Az Európai Parlament honlapján hozzáférhető ugyan magyarul is az ún. Sargentini-jelentés az Unió alapértékeinek Magyarország általi súlyos megsértéséről, ám kevesen veszik a fáradságot, hogy megkeressék és elolvassák a – más bizottságok kiegészítő jelentésével és az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) kisebbségi véleményével, valamint a bizottsági szavazás (37 mellette, 19 ellene) részleteivel együtt – 68 oldalas dokumentumot.

Ugyanakkor a magyar nyilvánosságot azzal bombázzák a kormánypárti politikusok és országos túlsúlyban lévő sajtójuk, hogy a jelentés „álnok hazugságokból áll”. Ebbe a kórusba beszállt a Fidesz vajdasági EP-képviselője is, aki „rágalomgyűjteménynek” nevezte az illetékes bizottság kétharmados(!) többségének álláspontját.

A Szabad Magyar Szó itt teljes egészében közzéteszi az Európai Parlament 2018. szeptember 11-i plenáris ülése elé terjesztett hivatalos jelentés hivatalos magyar változatát. Aki valóban tájékozódni akar, „tiszta forrásból” tegye, ne az érdekvezérelt – és hatalmi feladatok teljesítése érdekében fizetett – politikusok szájából.

20180704_EP_Sargentini-jelentés_HU (PDF, 973 KB)

(A dokumentum új ablakban jelenik meg, vagy letöltése automatikusan elindul – az olvasó böngészőjének beállításától függően.)